Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Açılar ve Oyuncu Taktikleri
#1
Mesafe-Kuvvet Cetveli Kullanımı

İyi bir oyuncu olmak istiyorsanız, temel teknikleri çok iyi bilmelisiniz. Ancak temel teknikleri çok iyi öğrenip kullanırsanız usta olabilirsiniz.
Yetenekli ve usta bir oyuncu olmak istiyorsanız temel teknikleri doğru zamanda ve doğru şekilde kullanmalısınız.
Öncelikle temel tekniklere bir göz atalım.



“↑ ↓” okları ateşleme açısını belirlerken, “←、→" okları hamlenin yönünü belirler.



“Boşluk tuşu” ile ateşleme yapılır, boşluk tuşuna basma süresi atışın yoğunluğunu belirler. Yapmamız gereken tek şey, yoğunluğun üst tarafındaki şiddeti göz önünde bulundurarak atış yapmaktır.

İyi bir oyun çıkartabilmek için öncelikle ekranın sağ üst köşesinde yer alan haritadan iki oyuncu arasındaki mesafe hesaplanır.


Oyun içerisinde Mavi nokta sizi kırmızı nokta ise rakibinizi belirtir.

Mavi ve kırmızı noktalara karakter noktası denir ve oyuncuları simgeler.



Ölçüm taktiği

Ekranın sağ üst köşesindeki küçük haritanın içerisinde yer alan beyaz kutucukla iki karakter arası 10 mesafedir. Eğer mesafe 10’u aşarsa küçük harita ile bir konum daha hesaplanır ve 10 mesafenin üzerine eklenip 20 mesafe konumu hesaplanır.
Güçlü bir saldırı yapmadan önce düşmana olan mesafeyi bilip ona göre hareket etmek bir ustanın yapacağı ilk şeydir.

Uçak kullanımı

Ustaların kullanımına uygundur, sadece güçlü saldırı yapmakla kalmaz, bazen savaşta strateji değişikliği yaparken şaşırtıcı sonuçlar verebilir.
Can değeriniz yetersiz olduğunda ya da saklanamayacağınız durumlarda ne yapmalı? Tabi ki hemen uçağı kullanmalı ve güvenli bir yere uçarak strateji değiştirmeli.

MESAFE CETVELİ



20 Derecelik Atış Taktiği

Nasıl mesafe hesaplandığını bilmek hedefi vurabileceğiniz anlamına gelemez. Her koşulda keskin atışlar yapabilmek için taktik kullanmalısınız. Şimdi size 20 derecelik atış taktiğini anlatayım.



Rakiple karşılaştığınızda “↑ ↓” tuşu kullanarak açı panelini 20açıya ayarladıktan sonra rakibinizle aranızdaki mesafeyi ölçebilirsiniz. Ölçtükten sonra aşağıdaki formüle göre bombanın kuvvetini .20 derecelik farklı mesafeler için kullanılacak kuvvet aşağıdaki gibidir:


Formül kullanmayı bilmek hedefi vurabilmek anlamına gelmez.Rüzgar gücünü de kullanmayı bilmemiz gerekir. 20 açı düşük bir açı olduğu için rüzgar kuvveti hesaplanmaz.

30 Derecelik Atış Taktiği

Bu 30 derecelik açıdan ateşleme stratejisidir. Burada 30 derecelik açı kullanarak doğru hamleyle hedefi vurmayı öğreneceksiniz.

Rakibinizle karşılaştığınız zaman “↑ ↓”tuşularını kullanarak açı panelini 30 açıya ayarladıktan sonra rakibinizle aranızdaki mesafeyi ölçebilirsiniz.

Ölçtükten sonra açınızı 30 dereceye getirip aşağıdaki tabloya göre kuvvetinizi ayarlayarak boşluk tuşu ile ateşleme yapabilirsiniz.



Şimdi de rüzgar gücünden bahsedelim biraz. 30 derecelik atışta rüzgar gücü;
Rüzgar bize karşı esiyorsa ( - ), karşı tarafa esiyorsa ( + ) mevcut 30 derecelik açıyı rüzgar gücüne göre 2 katı bir açıyla yükseltmelisiniz.
Örneğin, bize karşı rüzgar gücü 2, aralık 12, o zaman açı 26 , şiddet ise 60 olur, eğer rüzgar ters yöndeyse o zaman açı 34 olur ve şiddeti değişmez.
Temel formül:30+- rüzgar gücü=açı (rüzgar düz yönünde + rüzgar ters yönde- )

50 Derecelik Atış Taktiği

Bu 50 derecelik açıdanateşleme stratejisidir, burada 50 derecelik açı kullanarak doğru hamleyle hedefi vurmayı öğreneceksiniz.

Rakibinizle karşılaştığınız sırada “↑ ↓” tuşlarını kullanarak açıyı 50 dereceye ayarlayabilir, düşmana olan mesafeyi ölçebilirsiniz.

Ölçtükten sonra açınızı 50 dereceye getirip aşağıdaki tabloya göre kuvvetinizi ayarlayarak boşluk tuşu ile ateşleme yapabilirsiniz.
50 derecelik farklı mesafeler için kullanılacak kuvvet aşağıdaki gibidir:




Şimdi de rüzgar gücünden bahsedelim biraz. 50 derecelik atışta rüzgar gücü;
Rüzgar bize karşı esiyorsa ( - ), karşı tarafa esiyorsa ( + ) mevcut 50 derecelik açıyı rüzgar gücüne göre 2 katı bir açıyla yükseltmelisiniz.
Örneğin, aralık 8, rüzgar karşıya doğru 2.5 iken açı 55 olmalıdır, rüzgar bize karşı 2.5 iken açı 45 olur

Temel formül: 50-+ (Rüzgar gücü x2)=açı (rüzgar yönünde+ters yönde- )

65Derecelik Atış Taktiği

65 Derecelik açıyla ateşleme taktiği diğer açılara göre çok farklıdır. Çünkü diğer açılara göre derecesi yüksektir.

Rakibinizle karşılaştığınız sırada “↑ ↓” tuşlarını kullanarak açıyı 65 dereceye ayarlayabilir, düşmana olan mesafeyi ölçebilirsiniz.

Ölçtükten sonra açınızı 65dereceye getirip aşağıdaki tabloya göre kuvvetinizi ayarlayarak boşluk tuşu ile ateşleme yapabilirsiniz.



Rüzgar gücü diğer açılara göre aynıdır. Rüzgar bize karşı esiyorsa ( - ), Karşı yöne esiyorsa yani düz yöndeyse ( + ) hesaplanıp rüzgarın 2 katı derece oynatılır.
Örneğin; 13 mesafede, 2.9 düz rüzgarla açınız 65(açı) +6(2.9x2=5.8 düz hesap ele alınır 6 derece hesaplanır.) =71 açınız Kuvvet ise 64
Örneğin; 10 mesafe de 0.2düz rüzgarla bir oyuncuya 65 açı ile 54 Kuvvet atılır. Çünkü rüzgar o kuvveti 56 kılar.
Temel formül: 65 -+ (Rüzgar gücü x2) = açı (rüzgar düz yönünde+ ters yönde - )

Kavis Atış Taktiği

Havada mükemmel kavisler çizerek rakibinizi şaşırtan atışlar yapmak ister misiniz? Öyleyse sizin için en ideal açı kavis atıştır.
Kavis atışta teknik kolaydır. Kavisli atışın temel açısı 90 derecedir fakat uzaklığa göre ayarlanabilir, kuvvet her zaman 60 olmalıdır.
Örneğin; 9 mesafede, ters yönde rüzgar 1.9 iken açı 90-18(9x2) – 4 (1.9x2)=68olur ,kuvvet her zaman 60 olmalıdır.
Örneğin:,4 mesafede, düz rüzgarla 2.6 iken açınız 90 – 8 (4x2) + 5(2.5 x 2 )= 87 olur Geri kalan 0.1 lik oran kuvvetten düşürülür 59 atılır. Artan 0.1 oran kuvvetı 60 yapar.
Temel formül:90- (Ara x2)+- (rüzgar gücü x2 ) =açı (rüzgar gücü düz yönde+ters yönde -)

Yüksek atış

Düşmanlarınızı gökten düşen bombalarla şaşırtarak alt etmek ister misiniz? O zaman bu strateji tam size göre! Çok yüksek bir açıdan saldırı yaparak gerçekleştirilen bu strateji ''gökten düşen bombalar''adını taşır.

Yüksek atış aslında oyunda sıkça görülen bir saldırı tipidir, bu saldırı türü de ustalara özeldir. Temel açısı 90 derecedir mesafeye göre ayarlanabilir, kuvvet her zaman 95 olmalıdır.

Temel formül:90- Ara +- (rüzgar gücü x2 ) =açı (rüzgar gücü düz yönde+rüzgar gücü ters yönde -)


Örneğin, mesafe 12,rüzgar düz yönde 2.6 esiyor iken açı 90-12(mesafe)+5(rüzgar)=83 açınız olur.
Fakat rüzgar 2.6 yani küsüratlı olduğu için 0.1 fark kuvvete eklenir veya çıkartılır. Kuvvetiniz, 94 olur.
Mesela ters durumdasınız ve 90+ atış yapmak zorundasınız. Mesafe 15 ve rüzgar 3.7 (bize karşı esiyor yani -3.1 )
90+15(mesafe)-6(rüzgar)=99 olur Geri kalan 0.1 fark kuvvetten çıkartılır yani 95-1(0.1lik fark)=94

İyi oyunlar dileriz.
Bul
Alıntı


Foruma Git:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 3 Ziyaretçi