Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Güçlendirme İle İlgili Tavsiyeler
#1
Değerli oyuncular,

"Başkaları bir tane +3 güçlendirme taşı ile +12 başarırken ben 50 tane +5 güçlendirme taşı kullandım olmadı!"
"Arkadaş bu işte hile var! Seçilmiş oyuncular kolayca güçlenebiliyor!"

Yukarıdaki serzenişleri hepimiz duymuş veya kendimiz bu tür durumlarda kalmışızdır. Uzun zamandır Bombom oynayan bir oyuncu olarak edindiğim tecrübeler ve tahminlerime göre güçlendirme denemeleriniz için bazı önerilerim olacak:

Yazı-tura attığımızda yazı gelme olasılığı %50'dir ve her iki atıştan birinin yazı gelmesi beklenir ama sonuç öyle olmayabilir. Örneğin parayı 5 kere attığımızda beşinde de yazı gelebilir. Çünkü olayı etkileyen birçok etken vardır ve herşeyi kontrol altında tutamayız. Bununla birlikte, parayı ne kadar çok atarsak yazı ve tur gelme oranları %50ye o kadar yaklaşacaktır. Bombom oyununda da buna benzer gerçekçi bir mantık bulunmaktadır.

Bu kapsamda; oyunda Toplu ve Ferdi başarı oranı prensipleri olduğunu düşünüyorum. Toplu başarı oranı, aynı anda demircide füzyonlama, sentezleme ya da güçlendirme deneyen kişilerin toplam başarı oranını ifade ediyor. Ferdi başarı oranı, oyuncunun demirciye son girişinde yapmış ve yapmakta olduğu işlemlerde başarı oranını ifade ediyor.

1. Toplu başarı oranı prensibi nedeni ile, güçlendirme denemelerinizi sunucunuzda mümkün olduğunca az oyuncu varken denemenizi tavsiye ederim. Kanal değiştirerek boş kanalı da deneyebilirsiniz.

2. Ferdi başarı oranı prensibi nedeni ile, öncelikle daha az emek harcadığınız, maliyeti düşük nesnelerden başlayarak ve düşük başarı oranlarında sırası ile füzyonlama, sentezleme ya da güçlendirme denemeleri yapmak, sonrasında daha değerli nesnelerle yapacağınız denemelerde başarılı olma ihtimalinizi yükseltecektir. Füzyonlama ya da sentezleme dene(ye)meyecek iseniz dahi, en azından güçlendirme denemelerinize düşük seviyeli taşlarla başlayıp Ferdi Anlık Toplam Başarı'nızı düşürmek, sonrasında kullanacağınız daha yüksek seviyeli güçlendirme taşları ile yapılan denemelerde başarıya ulaşma ihtimalinizi artırabilir.

3. Güçlendirme denemenize ne kadar çok güçlendirme taşı, kutsallık ve şans nesnesi biriktirerek başlarsanız başarılı olma ihtimaliniz o kadar yüksek olur. Aksi takdirde başarısız denemeleriniz sonrasında tüm güçlendirme taşlarınızı ve diğer nesnelerinizi harcamanıza rağmen demirciyi terk etmenizi müteakip diğer oyuncular bilerek ya da bilmeyerek Toplu başarı oranı prensibi sayesinde sizin başarısızlığınızdan faydalanır ve ufak güçlendirme taşları ile dahi başarılı olabilirler. Siz de azar azar güçlendirme taşları ile yapmış olduğunuz birçok denemenizdeki toplam sayıyı söyleyerek oyunun kendisine karşı art niyetli olduğunu iddia eden gruba katılırsınız. Smile

NOT: Güçlendirme başarısının garantili bir yöntemi yoktur. Bombom oyunu bu özelliğiyle aslında gerçek hayata yakın bir durum sergilemektedir. Zira gerçek hayatta da bazen her şeyi doğru yaptığımızda dahi mutlu sona ulaşamayabiliriz.
Bul
Alıntı


Foruma Git:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi